zondag 22 september 2013

Sollicitatiegesprekken/ Werk/ Kind & Co

25-5-2013 - De laatste tijd ben ik veel aan het solliciteren. Eigenlijk ben ik deze maand pas begonnen met solliciteren. Toen ik nog in Groningen werkte en nog bij MoreThanKidz werkte, had ik mij voorgenomen om daar nog 2 maand te blijven werken, zodat ik de tijd zou hebben om nieuw werk te vinden. Ik ben ik die tijd een beetje lui geweest en kon niet echt de energie vinden om te solliciteren. Maar nu zijn we alweer bijna een maand verder en heb ik op dit moment 49 sollicitatiebrieven achter de rug.

Het solliciteren begon heel goed. Ik had in het begin 6 brieven de deur uit gedaan en was toen gelijk al 2 keer uitgenodigd. Ik was enthousiast en daardoor heb ik ook al 49 sollicitaties kunnen doen. Ik had mijn energie terug. Maar tot nu toe is het bij die 2 uitnodigingen gebleven. Dat is wel een beetje jammer.

Mijn eerste sollicitatiegesprek was bij buitenschoolse opvang Kidsclub Pip - 3-6-2013 - vandaag had ik mijn eerste sollicitatiegesprek. Dit was bij een buitenschoolse opvang. Van te voren had ik bedacht, we hoeven niet zenuwachtig te worden. We zien wel hoe het gaat.
Maar dit was helaas mislukt... Met een rommel in mijn buik ging ik heen. Het gesprek verliep wel prima. Ik voelde alleen wel aan mijzelf dat ik zenuwachtig was en daardoor wat te snel praatte. Maar alles wel vertelt, dus prima lijkt me.
In de middag moest ik gelijk een middagje meedraaien. Kijken wat ik van buitenschoolse opvang vind en wat zij van mij vinden. Buitenschoolse opvang was helemaal onbekend voor mij, dus ik was wel benieuwd hoe dit ging.
Ik heb deze middag echt genoten. Ik liep met de jongste groep mee, allemaal super lieve kleutertjes. Kinderen zijn zo vreselijk leuk open. Komen gelijk naar je toe met de grootste verhalen. Geweldig!
Toen ik ging meedraaien, gingen we eerst de kinderen van de school ernaast ophalen. Kinderen komen eigenlijk al wel naar jezelf toe omdat ze weten dat ze naar BSO moeten. Samen loop je dan naar de BSO. Daar worden alle kinderen in 1 lokaal gestopt. Ongeveer 30 kinderen. Gigantische drukte. Hier mochten ze allemaal vrij spelen. Het wachten was nu op de andere kinderen van andere scholen. Toen uiteindelijk iedereen er was, gingen alle kinderen naar hun eigen groep toe. Samen werd er een cracker of ontbijtkoek gegeten. Na het eten mochten ze weer eventjes vrij spelen en daarna moesten ze naar een activiteit. (Hier hebben ze zich voor ingeschreven). Ik ging mee naar Drama. Mijn collega ging de kinderen schminken en ik moest de kinderen een verhaal voorlezen en iets daarbij bedenken met drama. Ik heb toen even snel moeten improviseren. Ik las voor en de kinderen deden mee aan de hand van pantomime. Dit ging prima gelukkig. Vooral omdat ik niet zo heel denderend ben in Drama. Maar dat was gezellig. Na dat uur gingen we weer naar onze eigen groep en kregen de kinderen fruit. Na het fruit eten was de tijd alweer op voor mij en had ik nog een kort gesprekje.
Mijn indruk: BSO is leuk!! Vooral die kleine kindjes. Het lijkt me helemaal geweldig als ik met en voor hun activiteiten mag gaan bedenken qua handvaardigheid. Ik ben enthousiast!!
Nu moet ik alleen een beslissing voor mijzelf gaan nemen. Dit is namelijk een 0-urencontract. Daar wordt ik niet zo heel vrolijk van. Er zijn wel ongeveer 15 uren beschikbaar, maja die heb ik liever vast, zodat ik ook duidelijkheid heb. Ik heb het liefste een fulltime baan, maar wil ook eerst wel genoegen nemen met 20 als er maar een vooruitzicht is op meer.

KNM Kind & Co -22-9-2013 - Ondertussen zijn we alweer bijna 4 maand verder. Ik weet nog goed dat mijn sollicitatiegesprek bij Kind en Co echt heel goed ging. Het was een heel prettig gesprek, niks gedwongen en heel natuurlijk. Daardoor was ik ook helemaal niet zenuwachtig en kon ik alles goed en duidelijk vertellen. Van te voren was mij verteld dat de vacature waarvoor ik solliciteerde, dat zij dat niet helemaal bij mij vonden passen. Gezien ik geen ervaring had. Klopt helemaal! Maar ze vonden mijn sollicitatiebrief wel zo goed, dat ze me wel graag wilden uitnodigen. Prima dus! Het gepsrek verliep zo prettig en het was allemaal zo positief dat ik die middag ook gelijk Kidsclub Pip heb af-gemaild. De prettige sfeer onderling bij collega's miste ik daar toch een beetje. Uiteindelijk ben ik toch bij een BSO aangenomen in Maarssen. Bij BSO Op Stelten. Dit was pas per 1 september. Van te voren kon ik beginnen met oproepwerk.

Eind juni was mijn laatste week bij MoreThanKidz in Groningen en begin juli kon ik gelijk al aan de slag bij Kind en Co. Ik had die maand 80 uur gewerkt en ben toen zelfs nog een week op vakantie geweest. Dit begon dus goed! Heerlijk veel uren. In augustus heb ik zelfs 100 uur gewerkt. Ik was helemaal blij. Ik vroeg me alleen wel af, of het zoveel was omdat het zomervakantie was. Het was dus nog eventjes afwachten of het zo bleef doorgaan.
Nu leven we alweer in september. De scholen zijn weer begonnen en mijn werkuurtjes gaan gelukkig nog steeds door. Ik werk nu dus 10 uur in de week bij BSO Op Stelten en voor de rest val ik in waar nodig. Deze maand werk ik zelfs 150 uur. Het gaat echt super goed waar ik echt heel erg blij mee ben. Bij Op Stelten is het ook echt heel erg leuk. Ik mag de activiteiten bedenken en plannen. Mijn collega's zijn ook echt heel erg leuk en dit werkt ook erg prettig met hen. Het voelt nu ook echt alsof ik echt werk heb. Werk waarvan ik volop geniet en wat ook echt heerlijk gaat!

Ik ben echt super blij als ik terug denk aan Kidsclub Pip dat ik dat toen die tijd niet heb genomen. Het voelde niet goed. Als ik nu kijk naar Kind en Co, ik ben blij, voel me op mijn plek en geniet elke dag weer.

Ook is het werken in de kinderopvang heel anders in Utrecht vergeleken met Groningen. In Groningen werkte ik op 1 locatie en er waren ook niet meer locaties. De huislijke sfeer vond ik daar wel heel erg prettig. Dat mag hier in Utrecht wel wat meer. In Utrecht vind ik het heel prettig dat ik zoveel locaties zie. Iedereen doet het weer anders waar ik super veel van leer!

Pabo? Vaak denk ik nog terug aan de Pabo. Ik had dit toch wel echt heel graag willen afmaken en hier goed in willen worden. Het doet me nog steeds pijn dat dit het niet had mogen zijn.
Ik moet eigenlijk nog een beetje gaan ontdekken of de BSO het is voor mij. Of ik dit echt helemaal leuk ga vinden. Tot nu toe bijna een maandje daar gewerkt. Het bevalt tot nu toe goed. Ik mag hier de activiteiten plannen en bedenken en dit vind ik wel heel erg leuk en uitdagend. Het kost me tot nu toe wel heel erg veel werk, maar dat gaat hoop ik nog veranderen. Ik geniet tot nu toe van de dingen die ik mag doen en het verdriet van de pabo vaagt wel steeds meer weg!

Ik wou eventjes met jullie delen dat ik met mijn werk nu helemaal blij ben en helemaal op mijn plek zit  hier in Utrecht! Ik ben blij :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten