woensdag 10 oktober 2012

Macarons maken :)

Zo.. vandaag zijn mijn zes mutsjes op de post gegaan naar Innocent :D Ik ben tevreden!

Deze vrijdag heb ik een high tea van een collega en het leek me wel leuk om zelf iets lekkers te maken. Maandag ben ik geloof ik begonnen met schuimpjes... Kleine schuimpjes met daarop een laagje creme fraiche en daar bovenop een framboos. Wel lekker, maar dat was het toch niet helemaal.. Toen vond ik macarons.. Wel eens gezien, maar nog nooit gehad.. Dus vandaag ben ik begonnen met ze te maken.

Ik was alleen niet zo handig, want toen ik mijn deeg klaar had, kwam ik er achter dat ik er wel heel veel had... Dus nu heb ik zo'n 40 macarons.

De eerste lading is mislukt. Ik had de ovenstand toen te laag staan waardoor ik ze niet eens van het bakpapier af kon halen. Daarna heb ik ze op 160 graden gedaan voor 20 minuten. De volgende lading heb ik 22 graden gedaan en toen waren ze net ietsjes beter.. Ik moet zeggen.. Ook hierover ben ik tevreden!

Tijdens het kliederen kwamen de katten ook ff mee kliederen... Had ruzie met mn slagroomspuit.. Rot ding!
Toen ik ze op de plaat had gespoten, toen hadden ze nog een mooie roze kleur!
Uiteindelijk zijn ze oranje achtig geworden... Iemand een idee hoe ik het wel goed rood of roze krijg? Heb zelfs speciaal kleurstof gekocht..

Ik ben best tevreden over mijn eerste keer bakken, heb op internet gelezen dat iedereen zijn eerste keer altijd mislukt.. Dus dan heb ik het prima gedaan zeg ik zelf. De volgende keer moeten ze alleen wel een leuk kleurtje hebben en ze moeten denk ik nog iets minder dik.

Een bak vol met macrones helften:

En het eindresultaat, met heerlijke witte chocolade ertussen! :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten