vrijdag 15 juni 2012

Mijn visie op onderwijs

Een aantal weken ben ik nu bezig om mijn visie op onderwijs, helemaal duidelijk op papier te zetten. Het duurde even voor ik tevreden was met de woorden die ik op papier had gezet. Ik kan nu heel enthousiast zeggen, dat ik zeer tevreden ben! :-D
(Achter de vakjes heb ik puntsgewijs dingen neer gezet die ik belangrijk vind. Je kunt de wolkjes dus omklappen en dan is de achterkant geel, de zon gaat dan dus echt schijnen!) 


 “Ik kan er voor zorgen dat de zon gaat stralen. Dit kan ik doen door uitdagingen aan te gaan. Door mijn kwaliteiten, inzet en doorzettingsvermogen kan ik de wolken verdrijven. Wát ik doe, dat doe ik goed!
Voor mij staat elk kind centraal, daarom vind ik het belangrijk om rekening te houden met hun basisbehoeften (autonomie, relatie en competentie). Ik denk na over mijn  interactie, instructie en klassenmanagement. Hierdoor kan ik kinderen stimuleren en uitdagen om hun leerproces optimaal te benutten. Doordat ik basisbekwaam ben, ben ik in staat om die kwaliteit te kunnen geven die kinderen verdienen. Ik vind het prettig om met anderen samen te werken, samen sta je immers sterker. Ik vind het belangrijk dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en telkens opzoek blijf gaan naar nieuwe leerpunten. Ik ben een enthousiaste, creatieveling die graag de handen uit de mouwen steekt.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten